Din underviser 

Mød Matthew

Du vil få brug for en fotograf, som ved, hvad han taler om

Heldigvis har den britiske prisvindende fotojournalist Matthew James Harrison mere end 15 års professionel erfaring med arbejde indenfor avis- og nyhedsmagasin-industrien. Og som freelance fotograf i København har han forsynet National Geographic, the Guardian, Nike, Lonely Planet, Carlsberg, Condé Nast Traveller, the BBC, og Adidas med både billeder og artikler. 

A murmur of starlings – known as Sort Sol (Black Sun) in Danish - pictured in Denmark En mumlen af stære – kendt som Sort Sol – fotograferet for National Geographic Traveller

 

I 2003 fik Matthew for første gang fat i et gammelt spejlreflekskamera med filmrulle, og han begyndte at blive hjemme fra arbejdet for at tage ud og fotografere landskabet i det smukke bjergområde, hvor han voksede op. Det var i denne periode, at Matthew begyndte at rejse omkring med sit kamera; han startede i New York City og rejste henover USA med retning mod Californien for efterfølgende at fortsætte til de europæiske lande.  

“SENERE BLEV MATTHEW ÅRETS NCTJ-FOTOGRAF I 2011”

 

I september 2008 startede Matthew på et kursus for pressefotografering og fotojournalisme hos National Council for the Training of Journalists (NCTJ) i Sheffield, England. Kurset blev ledet af den kendte pressefotograf Paul Delmar og var med til at lære Matthew alle de vigtigste aspekter for at kunne blive en professionel fotojournalist – heriblandt komposition, lys, efterbehandling samt kamerafunktioner og –teknikker..  

 

 

 

 

Visual artists performing at the Derby Festé  Efter at have arbejdet tre måneder for The Derby Telegraph var det dette billede, der gav Matthew et skud af selvtillid i sit arbejde som fotograf

 

 

 

 

Men det var ikke førend Matthew accepterede en stilling hos Derby Telegraph and Derbyshire Magazine i maj 2009, at hans evner og unikke stil for alvor kom frem i lyset.  

Senere blev Matthew årets NCTJ-fotograf i 2011 samt en af finalisterne til den årlige pris som ”Midlands’ Sportsfotograf” og NCTJ’s pris for ”Årets billeder”. Han var også en del af det hold, som hjalp med at vinde begge de årlige priser for henholdsvis Midlands’ nyhedsmagasin og Midlands’ avis. 

Cykelslangen (the bicycle snake) bridge in Copenhagen

Københavns berømte cykelbro “Cykelslangen”

Slash playing guitar Guns ‘n’ Roses’ guitarist, Slash, er fotograferet under en koncert sammen Miles Kennedy på Copenhell i København.

Siden da har Matthew fotograferet berømtheder, verdensledere, politikere, sports-personligheder, oprørere og mange forskellige mennesker fra alle typer samfundslag.

 

Nu bor Matthew i København med sin danske kæreste og deres to børn. Matthew arbejder som freelance-fotograf og underviser i fotografering, og han er stolt over at være ejeren af Photography by Matthew James. Hans kundeliste inkluderer bl.a. Sparta, Rambøll, Deloitte, Henning Larsen, Berlingske Media, Post Danmark, Sennheiser, Nordea, Telenor og Københavns Kommune. 

I sin fritid kan Matthew godt lide at løbe, svømme, spille i et band, rejse ud til fede steder – og tilbringe tid sammen med sin familie, når de tvinger ham til det.  

Copenhagen photographer and photography instructor Matthew James Harrison

Din underviser i fotografering Matthew James Harrison

 

Matthew's Photography Clients

Alle kan blive bedre til at fotografere

Er du klar til at lære fra en prisvindende fotograf?