Foto-coaching casestudier (forretning)

Læs eksempler på hvordan vi har hjulpet andre virksomheder og organisationer til at forbedre deres færdigheder i fotografering og redigering

Undervisere, journalister, teknologiselskaber og videnskabsfolk har alle fået nytte af Shooting Copenhagens fotograferings-workshop

B2B Fotokursus for Skatteforvaltningen

Skatteforvaltningen hyrede Shooting Copenhagen til to separate workshops over to på hinanden følgende uger. Vi viste dem, hvordan de kunne bruge deres kontor og mødelokaler kreativt til events, portrætter og andre interne fotoshoots.

Læs videre

Mikkel kontaktede mig efter at have talt med en fælles ven, som tilfældigvis også var Skatteforvaltningens fotograf. Mikkel var mere end tilfreds med de billeder, de betalte for, men deres behov for en professionel fotograf var vokset ud af deres budget.

Shooting Copenhagens rolle var at lære Mikkel, hvordan han kunne genskabe en lignende stil som de professionelle billeder. Dette opnåede vi over to separate workshops med en uges mellemrum.

“Jeg kan simpelthen ikke få nok af Matthews fotoworkshops! På bare to sessioner lærte jeg så meget og vil helt sikkert komme tilbage til flere snart.”

– Mikkel Søndergaard

I den første seks timers session brugte vi to medarbejdere som modeller. Hovedfokus var portrætkomposition (forgrund, baggrund) og brugen af naturligt lys. Workshoppen fandt sted i et kontorlokale uden forbindelse til virksomheden.

Vores anden session sammen varede to timer, og denne gang var omgivelserne Skatteforvaltningen hovedkvarter. Her brugte vi omgivelserne til at opnå den type look, som Mikkel ønskede at genskabe.

B2B Fotokursus for virksomheder i København

 

B2B Fotokursus for VISMA

Visma, som er en af Europas førende udbydere af forretningssoftware, opdagede vores workshops online efter en intensiv søgning. Nicholas og Charlotte havde begge nogle grundlæggende fotografiske færdigheder, men de havde brug for at forbedre kvaliteten af det digitale indhold, som de producerede til nyhedsbreve og sociale medier.

Læs videre

Under vores første telefonsamtale fortalte Nicholas mig, at vores B2B Photography Workshops var “on point”. Med andre ord var de præcis, hvad Visma var på udkig efter.

Nicholas indså, at det var en fordel at have to personer fra Visma til at deltage i workshoppen, og derfor fik vi selskab af Charlotte fra Vismas marketingafdeling. Parret ønskede især at lære at genskabe et miljøportræt, som var blevet taget på deres kontor af en professionel fotograf.

“Matthew delte workshoppen op i to dele: teori og praksis. Begge dele supplerede hinanden, og sidst på eftermiddagen lignede vores portrætter noget, som vi kunne være stolte af.”

– Nicholas Tullin

Efter 90 minutters fototeori foran en bærbar computer brugte vi resten af workshoppen på at udforske forskellige områder af det store kontorlokale, herunder mødelokaler, afslapningsområder, receptionen og udenfor foran bygningen.

En infografik blev sendt til dem via e-mail et par dage senere for at hjælpe dem med at huske nogle af de mere tekniske elementer i fotografering.

B2B Foto Undervisning hos VISMA

 

The SupCare logo

SupCare er en dansk virksomhed, hvis passion er produktudvikling og design af beklædning tæt på huden. De ønskede at tage fuld kontrol over deres produktfotografering i stedet for at outsource den til tredjeparter i andre lande.  

Læs videre

Vores første kontakt var via e-mail, hvor jeg rådgav Kristina om, hvilket kamera, objektiv, studielys og baggrundsudstyr de skulle købe, før vi kunne komme i gang. Efter et par uger var udstyret ankommet, og vi var klar til at gå i gang.

Kristina og hendes forretningspartner havde allerede et stort kælderrum til rådighed under deres kontor, så det var her vi satte det hele op.

I de næste tre timer øvede vi tre os i at bruge lyset, og hvilke indstillinger der skulle bruges til forskellige stilarter og vibes. De lærte det meget hurtigt, og det hjalp helt sikkert at have de to af dem som modeller for hinanden.

Bagefter gennemgik vi en kort, men grundig Adobe Lightroom-lektion, hvor jeg lærte dem det grundlæggende om farvekorrektion, kontrast, skærpelse og hvordan man fjerner uønskede dele af billedet (f.eks. ar og hudpletter).

“Efter workshoppen var vi 100 % overbevist om, at vores egne billeder var meget bedre end dem, som vi allerede betalte et andet firma for at lave.”

– Kristina Sparsø

B2b Fotokursus hos SupCare

 

 

CPH Interior Designs Logo

Mariarosaria fra CPH Interior Design ved mere end de fleste af os, når det gælder stil, farver og orden i tingene. Derfor var det en ære, at hun henvendte sig til Shooting Copenhagen for at få hjælp til at forbedre sine færdigheder inden for fotografering og redigering.

Læs videre

Som man kan forvente, var Mariarosarias hjem smukt indrettet og gennemtænkt. Så vi brugte lejligheden som vores hovedområde for workshoppen.

Vi gik fra rum til rum og var meget opmærksomme på linjerne og kanterne på møblerne, kunstværkerne, væggene og loftet. Målet var at vise tanke og struktur i billederne i stedet for rodede distraktioner, der ville lede øjet væk fra de vigtige detaljer.

“At arbejde i en kreativ, visuel branche betyder, at dine billeder skal være lige så gode som dit arbejde. Mine kunder opdager oftest mine designs online og på sociale medier, så det var vigtigt for mig at have en god forståelse for, hvordan disse billeder vises.”

– Mariarosaria Schettini

Mariarosaria vidste allerede en hel del om kameraindstillinger og -funktioner, så vi sprang over meget af dette. Men hun var interesseret i at forstå flashfotografering og i at forstå, hvordan hun kunne redigere sine billeder meget hurtigere ved hjælp af Adobe Lightroom.

CPH-Interiors-B2b-Fotokursus-i-københavn

 

Anders-Andersen-Rengøring-Logo

Det danske rengøringsfirma Anders Andersen deltog i en gruppeworkshop for virksomheder. De sendte en af deres marketingkolleger ned for at lære mere om fotografering, redigering og SEO, og de havde nogle interessante spørgsmål, som aldrig er dukket op på en workshop før: Hvordan fotograferer man en mand, der pudser vinduer, højt oppe på en kran?

Læs videre

Heldigvis for Sara fandt vores workshop sted lige midt i COVID-19-pandemien, hvilket betød, at vi havde mere af en 1:1-session sammen.

Det gav os mulighed for at besvare hendes bizarre, men forståelige spørgsmål om mænd, der hænger ud fra skyskrabere, og mange andre.

“Det er vigtigt for os at holde os på forkant med konkurrenterne, og det er kun et spørgsmål om tid, før fotografering bliver en integreret del af alle virksomheders daglige drift”

– Sara Jensen

B2B Foto Workshop hos Anders Andersens Rengøring

International Council for the Training of the Seas

ICES hired me to teach them photography skills

International Council for the Exploration of the Seas havde brug for nogen, der kunne lære deres kontorer i København om grundlæggende fotografering. Med en kommende konference i Florida var det en bedre forretning for dem at hyre Matthew til at lære dem at fotografere begivenheden end at skulle hyre en fotograf i USA. 

Læs videre

Som navnet ICES antyder, er det en verdensomspændende organisation med speciale i marinevidenskab. Grundet deres globale arbejde kan det være en tidskrævende opgave at skulle finde en professionel fotograf hver eneste gang de besøger et nyt sted. De var derfor klar til at tage sagen i egne hænder.

Jeg ankom til deres kontorer i København, og det var her, at den første del af workshoppen fandt sted. Fem af teamets medlemmer fulgte mig i en intensiv morgen, hvor vi arbejdede med kamerafunktioner og indstillinger samt komposition og tips til belysning.

“Vi sparede penge på ikke at hyre en fotograf i USA, og samtidigt lærte vi en masse – især om portrætter.”

– Terhi Minkkinen

Efter frokost bevægede vi os ned på havnen for at gøre praksis af vores ideer, og gruppen kom bogstaveligt talt ned at ligge på jorden og fik jord under neglene – hvilket der ikke kan forhandles om.

Senere vendte vi tilbage til kontorerne for at slutte af med portræt-teknikker.

Disse medarbejdere er nu bedre udstyret til at tage stærkere event-fotos og virksomhedsheadshots, når der ikke er hverken tid eller budget til at hyre en professionel fotograf.

For nyligt vendte jeg tilbage for at gennemse nogle af teamets fotos og rådgive dem i, hvordan de kunne gribe redigeringen bedst muligt an.

Fotokursus hos ICES i København

 

Umbraco A/S

Umbraco hired me to teach them photography skills

Dette digitale teknologiselskab, som ligger i Odense, hyrede Matthew til at vise en af deres ansatte, hvordan hun kunne forbedre sine fotoredigeringsfærdigheder i Adobe Lightroom og derved bringe sine daværende fotograferingsfærdigheder til et højere niveau. 

Læs videre

Da Matthew ankom til virksomhedens hovedsæde i Odense, var Kristina allerede mere end bekendt med sit digitale kamera.

Selvom hun ikke officielt var husets fotograf, så havde hun hurtigt vundet sig denne ekstra titel takket være sine fotograferingsfærdigheder, og hun var begyndt at tage stadigvæk flere billeder af de ansatte, af events og fra bag kulisserne.

“Lightroom giver så meget mere mening for mig nu. Og hvordan blænde og fokus arbejder sammen.”  

– Kristina Liebute

Matthew og Kristina tilbragte en halv dag med at gennemgå Adobe Lightroom i fællesskab. Undervejs modtog hun råd om fotografering, efterhånden som det blev bragt op i løbet af sessionen.

Teaching Adobe Lightroom to Umbraco

Københavns Sprogcenter

København Sprogcenter hired me to teach them photography skills

Københavns sprogcenter – en af de bedst kendte sprogskoler i byen – var en af mine allerførste kunder. Deres forfattere og redaktører havde brug for at lære at tage bedre billeder til deres digitale og printede udgivelser. 

Læs videre

Et team på seks personer ventede på Matthew på Københavns sprogcenter – den samme skole, hvor Matthew selv lærte at tale dansk – for at blive undervist i fotograferingens grundlæggende principper.

I løbet af dagen øvede Matthew sig i sit danske, mens hans elever øvede sig i deres fotograferingsfærdigheder. Især lærte de at tage bedre portrætter af folk, som interagerer med ting såsom tidsskrifter eller andre materialer.

“Vi havde det så sjovt sammen med Matthew. Især da vi begyndte at øve vores nye portrætfærdigheder.”  

– Lene Marie Kjems

Hele workshoppen fandt sted inde på Københavns Sprogcenters kontorer, og eleverne vænnede sig hurtigt til deres digitale kameraer til trods for, at de ikke havde vidst særligt meget om dem, inden de gik i gang.

Free B2B Photography Coaching

 

RPCA

Teaching Light Painting to RPCA

French Republic Relations Agency RPCA hyrede Matthew til at undervise deres pressetursmedlemmer i at ”male med lys”. Den halve times undervisning fandt sted en november i en meget våd Tivoli Have!

Læs videre

RPCA ankom med en stor gruppe journalister fra forskellige virksomheder, heriblandt det verdensomspændende Nikon-selskab. Alt var perfekt planlagt til Lysmalings-workshoppen: stedet, tiden, rekvisitterne og fotoassistenten.

Ærgerligt nok ændrede regnen på det hele, og RPCA var tvunget til at ændre planer kun et øjeblik i forvejen. Dette betød, at Matthew, som stadig var i gang med at tage billeder sammen med en anden kunde i den modsatte ende af byen, måtte tage en hurtig beslutning.

Da de først var inde i Tivoli fortsatte regnen, mens gruppen sled sig frem til et ”tørt” sted ved søbredden.

De var allerede gennemblødte, da de begyndte at finde deres tripods, kameraer og lysudstyr frem, og alt hvad alle kunne tænke på var: ”Hvornår kan vi gå indenfor i varmen?”.

“Sikke en udfordring vi fik skabt for Matthew. Det var en kort og våd workshop, men Matthew leverede, præcis som han havde lovet.”

– Cloe Rougeyres

Ufortrødent fortsatte Matthew og hans assistent med at forklare på et gebrokkent fransk, hvad og hvordan de skulle lære, mens en lille men dedikeret gruppe trådte frem med deres udstyr.

Tyve minutter senere var undervisningen slut, og gruppen forsvandt væk hurtigere, end man kan forestille sig. Heldigvis havde to af gruppemedlemmerne taget nogle rigtig gode billeder, som Matthew gik med til at redigere og printe ud for dem.   

Fotokursus for virksomheder i København

Er du tilfreds med middelmådige billeder?

Lad os arbejde sammen om gøre dem skarpere

1 + 10 =