fbpx

Importer, rediger og organiser

Adobe Lightroom Workshops

Fordi det at tage gode billeder kun er starten

Lær hvordan du redigerer billeder og optimerer din arbejdsgang i Adobe Lightroom 

At tage fotografiet er kun starten, og når du først sætter dig ned for at redigere dine billeder, begynder det at blive virkelig sjovt. 

Her på Shooting Copenhagen har vi, som en del af vores daglige arbejdsgang med fotografering, i mange år anvendt Adobe Lightroom. Det er sådan vi importerer, organiserer, redigerer og eksporterer billeder for vores kunder.

Lightroom er ærlig talt et fantastisk værktøj. Med dets interface, som er let at bruge og redigeringsværktøjer, som ikke overvælder brugeren, må det for enhver seriøs fotograf være et must at få fingrene i denne software – om det så er for at udstille sine billeder overfor et publikum eller simpelthen bare for at nyde at forvandle sine fotografier til kunst. 

Og for virksomheder og organisationer er Lightroom uden tvivl det bedste sted at opbevare sine billedfiler, hvor de let kan findes frem igen til senere anvendelse.  

The End Result

Adobe Lightroom Lessons in Copenhagen

Dette kommer du til at lære

Adobe Lightroom-workshops er opdelt i to forskellige sessioner , hvoraf du kan vælge at tage dem begge eller bare den ene af dem. Den første del er en meget grundig introduktion til softwaren – den er ideel for dem, som gerne vil have en fuld forståelse for, hvordan man installerer og opsætter programmet. Hvorimod den anden del udelukkende handler om at redigere og behandle dine billeder. 

 

Første del – At komme i gang med Lightroom

 

Hvis Lightroom er helt nyt for dig, er det vigtigt at lære, hvordan du kommer ordentligt i gang, hvis det er din hensigt at gøre programmet til en fast del af din arbejdsgang med fotografering. Vi kommer til at snakke om følgende emner:

 

• Hvordan du downloader og installerer programmet på din computer (for at spare tid kan du overveje at gøre dette forud for workshoppen). 

• Hvilke indstillinger du bør vælge i præference- og arkiv-indstillingerne. Når først disse er sat op, kan du glemme alt om det!

• Den bedste metode til at opbevare og arrangere dine billedfiler, så de er lette at finde, hver gang du åbner for Lightroom.

• Hvordan du skaber en simpel importeringsskabelon, så du sparer tid på at importere dine billeder efter hver fotografering.

For nogle mennesker kan det meste af dette lyde kedeligt – og på en vis måde er det det også. Men fordelen er at bruge tid på at gøre det rigtige fra start af, så du ikke behøver at spilde din tid på dette fremover. 

 

 

Anden del – Hvordan du redigerer dine billeder i Lightroom

 

Det skal indrømmes, at dette er den virkelig sjove del, og hvis du kun vælger at tage denne session, er det helt i orden. Hvis du ønsker at lære at redigere dine billeder, så de ser lige så fantastiske ud, som du gerne vil have dem til, så er dette sessionen for dig. I denne del vil vi snakke om: 

 

• At importere og organisere dine billedfiler 

• Hvordan du vælger de gode fra de dårlige, og hvordan du hurtigt kan identificere disse valg.

• Hvad hver enkelt af redigeringsværktøjerne i sidepanelet gør, og hvordan du bruger dem effektivt. 

• Hvordan du skaber forudindstillinger, og hvordan du bruger dem, som allerede findes.

• Teknikker til at intensivere, udglatte og fixe fejl, som er med på billedet. 

• Farverettelser, eksponering og kontrastindstillinger. 

• Hvordan du får et billede til at se fantastisk ud.

 

Before and After Edit from Adobe Lightroom

 

 

Hvad med Photoshop?

Photoshop er et alletiders værktøj, men det er ekstremt kompliceret for mange første-gangsbrugere, og det indeholder nogle værktøjer, som bare ikke er nødvendige for en typisk fotograferings-arbejdsgang. Det er dog bestemt værd at købe Lightroom og Photoshop software-pakken fra Adobe, da prisen er den samme, og de to programmer arbejder perfekt sammen. Dette kan vi gennemgå i workshoppen, hvis du vælger at installere begge programmer. 

 

Adobe Lightroom workshop koster 3.390 DKK for to sessioner (Del Et og Del To), eller 1695 DKK for en enkelt (alle priser er inklusiv moms på 25 %). For forretningspriser kontakt os venligst for at høre nærmere 

 

The End Result

 

Var det ikke den workshop, du ledte efter?

Vend tilbage til forsiden og søg efter noget andet